0731 636 667

contact@calatoriata.ro

Luni – Vineri 9.30 – 18.00

GO UP

Nepal – 25 noiembrie – 5 decembrie / Optional India

Preț €1950
Vezi mai jos

Nepal – 25 noiembrie – 5 decembrie / Optional India

€1950 persoană
Pentru mai multe informatii despre pachetele optionale de excursii si preturi, vizitati sectiunea detalii pret.
Pretul include

Zboruri

Taxe aeroport

Cazare

Insotitor grup vorbitor romana / engleza

Pretul nu include

Test covid

Asigurare storno/calatorie

transferuri aeroport

Nivel de dificultate

Mediu

 • Plecare
  București
1
25 noiembrie Bucuresti - Zbor Bucuresti - Kathmandu (2 escale)
2
26 noiembrie - Sosire in Kathmandu, Nepal – timp liber;
Am ajuns in Kathmandu, un mix de nebunie, culoare, spiritualism si energie pozitiva. De aici incepe aventura! Prima zi in capitala tarii o sa implice putina relaxare si in functie de timp o plimbare prin cel mai animat si colorat cartier al orasului, Thamel, de unde se pot cumpara suveniruri sau echipament de munte la preturi foarte bune.
3
27 noiembrie - Bhaktapur+Nagarkot (optional cu o noapte de cazare in Nagarkot si intoarcere in Kathmandu a doua zi);
Plecam de dimineata spre orasul antic, Bhaktapur, patrimoniu UNESCO si cel mai bine conservat centru istoric din Nepal. Dupa ce exploram acest loc fascinant alaturi de un ghid local ne intreptam spre masina si continuam aventura spre Nagarkot, urmeaza o urcare in altitudine pana la aproximativ 2000m prin Valea Kathmandu. Ajunsi la cazare ne bucuram de restul zilei cu natura din jur, alaturi de un ceai cald. Nagarkot este un loc linistit, inconjurat de dealuri verzi si munti spectaculosi.
 • cazare 1 noapte in Nagarkot hotel 3 stele - http://www.everestwindowview.com/
4
28 noiembrie - Continuarea excursiei in Nagarkot+ Kathmandu City Tour (excursie optionala) + ceremonie Aarti Hindu de seara (excursie optionala)
Astazi incepem cu noaptea in cap, ne asteapta o urcare de 1-1.5h la rasarit pana la Nagarkot View Tower, unde daca tine vremea cu noi, o sa avem o priveliste 360 spre 8 din cele 13 lanturi montane din Himalaya si implicit spre Everest, cel mai inalt munte din lume. Dupa aceasta aventura, ne intoarcem in Kathmandu unde ne asteapta o zi plina. Continuam ziua cu vizitarea principalelor atractii turistice alaturi de un ghid local, multe din patrimoniul mondial, printre locurile pe care o sa le vizitam se enumera: Swayambhunath Stupa, Boudhanath, Durbar Square, muzeul Tribhuvan etc. Terminam ziua cu o excursie de seara la Pashupatinath Temple, un temple Hindu pe marginea raului, unde o sa asistam la ceremonia luminii, numita si Aarti.
 • cazare 1 noapte in Kathmandu hotel 4 stele - https://apsaraboutiquehotel.com/
5
29 noiembrie - Kathmandu-Pokhara, timp liber;
Astazi ne asteapta un drum lung dar spectaculos, plecam dis de dimineata cu un autocar turistic timp de 8 ore. Parasim Valea Kathmandu, ne bucuram de peisaje frumoase la tot pasul si ne indreptam spre Valea Pokhara. O data ajunsi in Pokhara, daca vremea tine cu noi, putem admira masivul Annapurna direct din oras, cu munti de peste 7000m. Terminam ziua cu un apus peste lacul Phewa la unul din localurile zonei.
 • cazare 3 nopti in Pokhara hotel 4 stele - http://www.lakeparadisenepal.com/
6
30 noiembrie - Excursie in Pokhara (optional)+ zbor cu avion ultrausor descoperit (optional)
Incepem ziua in forta, un zbor de dimineata cu un avion ultrausor peste Valea Pokhara si pe langa masivul Annapurna, un zbor spectaculos de unde putem admira varfurile de peste 7000-8000m din Muntii Himalaya. Continuam ziua cu o plimbare cu barca pe lacul Phewa, unde putem vedea si celebrul templu de pe apa, Tal Barahi. Dupa ne asteapta o urcare usoara la Pagoda Mondiala a Pacii (World Peace Pagoda, un loc emblematic pentru budisti). Daca tot suntem in Nepal, trebuie sa mai adaugam putina natura in program, asa ca mergem direct la pestera Gupteshwor, de unde o sa putem vedea si cascada Davis. Terminam ziua cu energie pozitiva intr-un sat Tibetan, dupa care ne intoarcem in Pokhara.
7
1 decembrie - Excursie in Valea Pokhara (optional)+ tiroliana/zbor cu parapanta (optional);
Astazi incepem foarte dreveme, avem de prins un rasarit spectaculos in varf de munte, de data asta cu masina 90% din timp. Rasaritul din Sarangkot ne ofera un peisaj dramatic catre Valea Pokhara si mai mult catre masivul Annapurna, loc din care putem vedea cel mai bine Muntii Himalaya. Dupa rasarit, ne bucuram de un ceai cald si un mic de jun nepalez si continuam cu o doza de aventura. Avem in program una din cele mai rapide tiroliene din lume, adrenalina la peste 100km/h cu o priveliste superba. Pentru cei care doresc si mai multa adrenalina, nu este o problema, terminam cu un zbor de parapanta in valea Pokhara si peste lacul Phewa. Ca sa fie ziua completa, dupa pranz mergem pe unul din podurile suspendate, celebrele poduri din Muntii Himalaya, vizitam Seti River Gorge si terminam excursia la cel mai vechi templu din Pokhara, Bindhyabasini, vechi de aproape 300 de ani.
8
2 decembrie - Pokhara-Chitwan; Excursie la sanctuarul pentru elefanti si un sat traditional Tharu (optional), cazare 2 nopti in Chitwan;
Ne asteapta un drum de 6 ore, din nou cu un autocar turistic, din nou spre noi locuri de descoperit. Lasam Pokhara in urma, impreuna cu frumoasele sale peisaje, impreuna cu vremea racoroasa si ne aventuram spre sudul tarii in cautarea caldurii, in mijlocul salbaticiei, in Parcul National Chitwan; un patrimoniu UNESCO unde avem sansa sa vedem rinocieri, elefanti, leoparzi, diferite specii de crocodil sau chiar un tigru, din nou depinde daca venim cu norocul dupa noi. O data ajunsi la destinatie, pornim spre unul din singurele centre de reproducere pentru elefanti din lume, unde putem admira si interactiona in mod responsabil cu aceste frumoase animale. Terminam programul cu o vizita intr-un sat traditional Tharu, un grup etnic care traieste in aceasta regiune a tarii. Impreuna cu ghidul local invatam despre cultura si limba lor, tehnicile de vanatoare si admiram casele facute din namol si bambus.
9
3 decembrie - Boat Safari si Walking Safari (optional) + Jeep Safari (optional);
Ne trezim pregatiti de o noua aventura. Incepem dis de dimineata ca sa avem o sansa cat mai mare de a vedea animalele. In prima parte a zilei ne vom bucura de o plimbare linistita in canoe pe raul Bhudi Rapti, unde putem vedea 2 specii de crocodil, din care unul este pe cale de disparitie si se gaseste doar in aceasta parte a planetei, Gharialul. Dupa timpul petrecut pe rau ne asteapta o plimbare pe jos in interiorul parcului, unde alaturi de un expert vom cauta rinocerii, caprioarele sau diferitele specii de maimute. Dupa pranz, plecam cu jeep-uri descoperite alaturi de expertii locali, o sa fim contast in cautare de alte animale si poate daca avem noroc o sa vedem si un leopard sau un tigru… Dupa terminarea programul putem merge la un show traditional Tharu tinut chiar la noi in oras, un show de 45 de min ce prezinta cultura si dansurile specifice intr-un mod artistic.  
 • cazare 2 noapti Chitwan hotel 4 stele - http://hotelearthlight.com/
 
10
4 decembrie - Chitwan-Kathmandu, program liber
Suntem pe final, am avut de toate, de la munti la jungla, de la temple la crocodili; asa ca ne intoarcem spre Kathmandu. Ne asteapta un drum de 7 ore cu un autocar turistic, inapoi spre munti, inapoi spre capitala. Ne-am intors de unde am plecat, ne ducem la cazare si ne pregatim pentru o ultima seara in Kathmandu. Ne mai plimbam inca o data prin fascinantul Thamel sau ne ingramadim prin bazarul Asan si ne mai bucuram inca o data de gustoasa mancare traditionala si de ceaiul local.
 • cazare 1 noapte in Kathmandu hotel 4 stele https://apsaraboutiquehotel.com/
11
5 decembrie - Zbor Kathmandu - Bucuresti (2 escale)
Plecare spre casa, zbor spre Everest daca este timp;
12
6 decembrie - sosire Bucuresti
13
Optional India
14
5 decembrie - Zbor Kathmandu - New Delhi;
 
 • cazare 2 nopti New Delhi
15
6 decembrie - New Delhi - vizitare oras;
16
7 decembrie - New Delhi - Agra;
   
 • cazare 1 noapte Agra; vizitare Fort
17
8 decembrie - Taj Mahal; Agra - Jaipur;
   
 • cazare 1 noapte Jaipur
18
9 decembrie - Jaipur - vizita oras; Zbor Jaipur - Varanasi (1 escala);
 
 • cazare 2 nopti Varanasi
19
10 decembrie - Varanasi - vizitarea orasului;
20
11 decembrie - Varanasi - vizitarea orasului; zbor Varanasi - New Delhi;
 
 • cazare 1 noapte New Delhi
21
12 decembrie - Zbor New Delhi - Bucuresti (2 escale)
22
13 decembrie - Sosire Bucuresti

Locatie

Pret: 1950 Euro/persoana: INCLUDE
 • biletele de avion cu toate taxele incluse;
 • cazarea pe toata durata excursiei;
NU INCLUDE:
 • test PCR
 • asigurare storno/calatorie
 • viza Nepal - 40 USD (se plateste in aeroport)
 • bagaj de cala - 250 euro
 • transferuri aeroport;
 • transport intern;
***Extensie INDIA - 950 de euro/persoana; include biletele de avion, cazarea, transportul intern si excursiile la obiectivele turistice EXCURSII OPTIONALE
 • Bhaktapur+Nagarkot (impreuna, 1full day/1night, dimineata la rasarit+ return Kathmandu) - 90 Euro;
 • City Tour Kathmandu - 55 Euro;
 • Ceremonie Hindu de seara Kathmandu - 35 Euro;
 • Avion ultrausor Pokhara - 100 Euro;
 • Excursie prima zi din Pokhara - plimbare cu barca pe Lacul Phewa, templu de pe apa - Tal Barahi, trekking Pagoda mondiala a pacii, pestera Gupteshwor, cascada David, satul tibetan - 60 Euro;
 • excursie de la rasarit in a doua zi din Pokhara  - Sarangkot, Valea Pokhara, Seti River Gorge, templul Bindhyabasini, podul suspendat - 60 Euro;
 • zipline Pokhara - 55 Euro;
 • parapanta Pokhara - 55 Euro;
 • excursie prima zi din Chitwan (centrul de elefanti si satul Tharu) - 45 Euro;
 • Canoe Safari+Walking safari (se fac impreuna) - 80 Euro
 • Jeep Safari - 90 Euro
 
Atenție!
 • Se achita avans 50% până la data de 15 septembrie, urmand ca pana la 15 octombrie calatoria sa fie achitata integral.
 • Pentru a călători în Nepal si India este necesar pașaport.
,                    
Cateva informatii utile pentru tine
 • moneda Nepal - Rupie Nepaleza
 • moneda India - Indian Rupee
 • schimb valutar din dolari/euro sau retragere bancomat
 • temperatura - 5-20 °C
 • echipament - lejer, caldut in timpul zilei, pantalon/maneca lunga - seara
 • pelerina de ploaie
 • crema solara
 • spray/crema pentru tantari
 • lanterna frontala
 • echipament pentru trekking de vara (ghete, geaca de vant si ploaie, pantaloni lungi/colanti)
Ai nevoie de ajutor?