0731 636 667

contact@calatoriata.ro

Luni – Vineri 9.30 – 18.00

GO UP

CUBA – Optional/JAMAICA 22 aprilie – 2 mai

Preț €2150 €1750
Vezi mai jos

CUBA – Optional/JAMAICA 22 aprilie – 2 mai

€2150 €1750 persoană

Cuba, cea mai mare insulă din Caraibe, picură cu istorie, cultură și o mistică captivantă. Muzica live plutește prin piețele pietruite din orașul vechi al Havanei, inclus în Patrimoniul Mondial, mașinile de epocă încă circulă pe străzi, iar frumoasele clădiri vechi din orașele coloniale ale Cubei evocă senzația unei țări înghețate în timp.

Cu toată această istorie și frumusețe, precum și cu scufundări și pescuit superbe, Cuba oferă o adâncime și o diversitate pe care puține insule din Caraibe le pot rivaliza.

Pentru mai multe informatii despre pachetele optionale de excursii si preturi, vizitati sectiunea detalii pret.
Pretul include

Zboruri

Taxe aeroport

Cazare

Insotitor grup vorbitor romana / engleza

Pretul nu include

Test covid

Asigurare de calatorie

Viza

bagaj de cala

Nivel de dificultate

Mediu

 • Plecare
  București, Cluj, Timisoara, Iasi
 • Prețul include
  cazare
1
22 aprilie - Zbor Bucuresti - Havana
Nimeni nu ar fi putut inventa Havana. Este prea îndrăzneț, prea contradictoriu și – în ciuda a 60 de ani de neglijență năprasnică – un oraș al naibii de frumos. Welcome!
 • Sosire Havana; cazare 1 noapte Havana Casa Colonial
2
23 aprilie - Transfer Havana - Trinidad; Vizitarea parcului Topes de Collantes;
Fără influențe moderne, orașele coloniale ale Cubei nu s-au schimbat prea mult de când pirații cu muschete au pândit în Caraibe. Atmosfera și arhitectura sunt deosebit de emoționante Trinidad, unde piețele grandioase și străzile pietruite spun povești de odinioară despre opulență și intrigi. De la pitorescul orașului vom trece la minunata natura și vom vizita parcul Topes de Collantes care reprezinta o bijuterie uimitoare a peisajelor naturale și culturale. Ne vom bucura ochii cu păsări și cascade frumoase, pana la renumitele plantații de cafea,
3
24 aprilie - Plimbare cu caii; vizitarea Plajei Ancon; vizitarea orasului Trinidad
Vom explora moștenirea colonială și culturală a Cubei, cum altfel decat călare, apoi vom vizita panglica de plajă albă de pe țărmul caraibian irizat al lui Sancti Spíritus, Playa Ancón , care este adesea considerată cel mai fin arc de nisip de pe coasta de sud a Cubei. Deși nu poate concura cu giganții de pe coasta de nord din Varadero, Cayo Coco și Guardalavaca, Ancón are un singur atu: Trinidad, diamantul colonial strălucitor al Americii Latine.
4
25 aprilie - Trinidad; transfer Havana;
 
 • cazare 4 nopti Havana Casa Colonial;
5
26 aprilie - Vizitarea orasului Havana; plimbare cu masini decapotabile
Havana este magie. Un loc în care o mașină ca dintr-un film mut ar putea avea motorul unui Nissan din secolul 21. Acesta este unul dintre cele mai bune exemple ale inventivității cubaneze. Este foarte obișnuit să vezi mașini din anii 40 și 50 circulând prin Havana, dar nu fi surprins dacă vezi, într-o zi, un zeppelin pe roți care circulă pe strada 23, deoarece există o varietate uimitoare a acestor vehicule. Vom trai și noi aceasta experienta, plimbandu-ne cu veritabile masini decapotabile.
6
27 aprilie - Excursie de o zi - Playa Santa Maria del Mar (optional)
Este un segment al unui lanț de plaje numite Plajele din Est în spaniolă: Playas del Este, care se întind pe 24 km de-a lungul coastei de nord a provinciei Havana. Santa María este cea mai populară plajă atât printre Habaneros, cât și printre vizitatori. Ofera spatii de cazare, restaurante, închiriere de sporturi nautice, magazine alimentare și o farmacie. Ca și în cazul celorlalte plaje, se laudă cu cel mai fin si alb nisip.
7
28 aprilie - Excursie de o zi - Vinales
Când verdeața din Pinar del Río începe să erupă în mogote stâncoase (monoliți de calcar) și cand observi un guajiro care mestecă trabucuri, conducându-și boii printr-un câmp de tutun de culoarea ruginii, știi că ai ajuns în Viñales. În ciuda aventurii sale de dragoste de lungă durată cu turismul, această așezare relaxată, minunat de tradițională este un loc care refuză cu fermitate să ofere spectacol. Ceea ce vezi aici este ceea ce primești – un oraș agricol în care ușile de la intrare sunt lăsate larg deschise, toti se cunosc intre ei, iar aici o noapte “ïn oraș” presupune să stai pe o verandă rustică analizând Calea Lactee. Oamenii nu vin la Viñales pentru muzică sau mojito, ci pentru a se scufunda cu indulgență în lumea naturală, drumeții, călărie sau cu bicicleta prin unele dintre cele mai minunate peisaje din Cuba. Ne vom alătura lor.
8
29 aprilie - Havana - Varadero; plajă
Ne vom relaxa la Varadero, situat pe sinuoasa peninsulă Hicacos, lungă de 20 km, se află în avangarda celei mai importante industrii din Cuba - turismul. Este una dintre cele mai misto plaje din Caraibe.
 • cazare 2 nopti Varadero hotel 4 stele;
9
30 aprilie - Varadero - plaja;
Azi ne punem la punct cu micile cumparaturi de suveniruri si ne ralaxam inainte de plecare pe ritmuri cubaneze.
10
1 mai - Transfer Havana; Zbor Havana - Bucuresti (2 escale)
E trist dar adevarat. Vacanta noastra a luat sfarsit, ne indreptam spre casele noastre incarcati cu amintiri frumoase si plini de voie buna.
11
2 mai - Sosire Bucuresti;
Iata-ne acasa! Cei dragi sunt nerabdatori sa ne auda frumoasele povesti ale acestei minunate vacante. Pe data urmatoare !
12
***OPTIONAL - extensie Jamaica
Simțiți ritmul Jamaicii ritmul, pulsul vieții De la răsăritul glorios al soarelui în fiecare dimineață până când marea înghite soarele noaptea, Jamaica prezintă o paletă magnifică de experiențe, un caleidoscop de culori și sunete care fac din insula noastră cea mai prețioasă bijuterie din Caraibe. Suntem o țară cu o cultură unică, activități captivante, peisaje uluitoare și un popor cald și primitor. Beatul reggae-ului. Stropul de rom din paharul tău. Niciun loc de pe pământ nu oferă gama de atracții și diversitatea culturală care pot fi găsite aici. Niciun loc de pe pământ nu se simte așa...plutind. Niciun loc de pe pământ nu strălucește ca el. Jamaica, casa ritmului și a influenței
13
29 aprilie - Zbor Havana - Kingston, Jamaica (1 escala);
Kingston este adevărata inimă a Jamaicii. Un loc palpitant, care pulsează de energie și spirit, nu este doar capitala politică a națiunii, ci și punctul central al scenelor sale de artă, teatru și muzică, cu hoteluri de top, restaurante și cumpărături, precum și legendarul pește prăjit oferit pe fabuloasa plajă Hellshire. Acesta este cel mai bun loc pentru a experimenta scena vieții de noapte electrice din Jamaica; Locurile sale și dansurile de stradă sunt aproape întotdeauna pline de patroni, muzica super tare și dansatorii luptă între ei pentru cele mai bune mișcări și îmbrăcăminte. Un fundal uimitor al orașului, munții albaștri sunt un antidot captivant, cu o mulțime de drumeții minunate, în timp ce satul de pescari din apropiere Port Royal, cândva un mare oraș al piraților, oferă o diversiune istorică.
14
30 aprilie - Bob Marley Museum, Devon House, Galeria Nationala, Rockfort Mineral Bath;
Zi culturala! Aflam storia faimosului Bob Marley, inmagazinam cateva informatii istorice dupa care ne vom relaxa la cel mai tare centru de bai termale ''Rockfort Mineral Bath''
15
1 mai - Kingston - Ochos Rios; Vizitarea orasului; Turtle River Falls; Dunn’s River Falls;
Ocho Rios este un fost sat de pescari pe un golf larg care a fost dezvoltat pentru turism la mijlocul anilor 1980.  Turismul a înzestrat orașul cu o scenă grozavă de mâncare, viață de noapte și o multitudine de activitati, de la scufundări la tururi cu tiroliana. Pune si unele dintre cele mai bune cascade din Jamaica la ușa sa, iar Ocho Rios este o bază excelentă pentru a explora coasta de nord.
16
2 mai - Ochos Rios - plaja
   
17
3 mai - Kingston - Ochos Rios - Discovery Bay - Columbus Park, Puerto Seco, Green Grotto Caves - Montego Bay;
Aventura tropicală o vom continua în Montego Bay. Fie relaxare pe plaje perfecte cu nisip alb, cu cerul senin deasupra, fie distractiile zgomotoase ale vieții de noapte sau aventurile palpitante, pe toate le vom găsi în fermecătorul „Mobay. ” Este o grozăvie de culturi, plină de localnici, vizitatori și expatriați care au făcut din Jamaica casa lor. Ne vom bucura de pub-urile și cluburile exuberante, de gama largă de restaurante, de plajele strălucitoare, de măiestria incredibilă a locurilor.
18
4 mai - Vizitarea orasului ; Martha Brae River, Luminous Bay
Vom pluti în josul râului Martha Brae pe o plută de bambus cu un ghid minunat care va explica tot ce vedem în jur. Atât de relaxant și uluitor, o experiență pentru toți cei care doresc să iasă din stațiune și să vadă adevărata Jamaica.   Se spune că Laguna Luminoasă este cea mai mare și cea mai strălucitoare dintre cele patru din lume, fapt care atrage și uimește continuu vizitatori și oameni de știință din întreaga lume. Fiind casă pentru milioane de dinoflagelate, noaptea, laguna sclipește atunci când apa este deranjată, deoarece aceste organisme microscopice produc o strălucire ciudată, reflectând contururile peștilor și ale altor ființe din apă. 
19
5 mai - Excursie de o zi la Negril
Original al legendei din era hippy, blocat pe vârful vestic al Jamaicii și amenajat cu cea mai frumoasă și mai lungă plajă naturală, Negril a fost colonizat pentru prima dată de hippies la începutul anilor 1970.   
20
6 mai - Zbor Montego Bay - Bucuresti (2 escale)
Voiosi si bucurosi astazi ne imbarcam pentru a ajunge acasa si a impartasi trairile noastre cu cei dragi .
21
7 mai - Sosire Bucuresti
Pe data viitoare :)

Locatie

Cuba 1750euro/persoana INCLUDE:
 • biletele de avion cu toate taxele incluse
 • bagaj de mana 10kg
 • cazarea pe toata durata excursiei in CUBA
  Jamaica 1600 Euro/persoana  INCLUDE
 • biletele de avion cu toate taxele incluse
 • bagaj de mana 10kg
 • transfer intern
 • excursie - Discovery Bay, Columbus Park, Puerto Seco, Green Grotto Caves
NU INCLUDE:
 • bagaj de cala - 180 Euro
 • test PCR
 • taxa viza Jamaica 100 USD
 • asigurare storno/calatorie
 • activitati optionale
 • Cuba+Jamaica 3050 euro/persoana
  Activitati optionale - CUBA
 • Vizitarea Parcului Topes de Collantes - 50 Euro
 • Trinidad - plimbare cu caii - 40 de euro
 • Vizitarea Plajei Ancon - 30 de euro
 • Havana - vizitarea orasului, plimbare cu masini decapotabile - 60 de euro
 • Havana - vizitarea plajei Santa Maria del Mar - 35 de euro
 • Excursie de o zi Vinales - 100 de euro
  Activitati optionale - JAMAICA
 • Bob Marley Museum, Devon House, Galeria Nationala, Rockfort Mineral Bath - 100 Euro
 • Ochos Rios - Vizitarea orasului; Turtle River Falls; Dunn’s River Falls - 100 Euro
 • Montego Bay - Vizitarea orasului ; Martha Brae River, Luminous Bay - 80 euro
 • Excursie de o zi la Negril - 100 Euro
Atenție!
 • Pentru Cuba este nevoie de vaccin Covid si test PCR;
 • Pentru Jamaica este nevoie de carnetul de vaccinari de la medicul de familie pentru rubeola, rujeola, poliomelita, vaccin Covid si test PCR/antigen;
 • Se plătește avans 50% până la data de 20 februarie, urmând ca până la data de 25 martie, călătoria să fie achitată integral;
 • Pentru a călători în Cuba si Jamaica este necesar pașaport;
   
Cateva informatii utile pentru tine
 • moneda Cuba - Peso cubanez
 • moneda Jamaica - Dolar Jamaican
 • schimb valutar din dolari/euro sau retragere bancomat
 • temperatura - 27-33 °C
 • echipament - lejer, vara in timpul zilei, pantalon/maneca lunga - seara
 • pelerina de ploaie
 • crema solara
 • spray/crema pentru tantari
 • lanterna frontala
Ai nevoie de ajutor?